Fysiotherapie bij dieren

 

Soms is een pilletje niet meer afdoende en lijkt het wel of je hond gewoon niet lekker in zijn vel zit. Hij blijft mank lopen, of scheef of pijn houden. Soms zijn de klachten erger en heeft hij zelfs verlammingsverschijnselen...!!  Dan zou je eens kunnen overwegen om langs een fysiotherapeut(e) te gaan.

Welke aandoeningen komen in aanmerking voor behandeling door een fysiotherapeut(e):

* Spier-, pees- en bandproblemen

* rugklachten

* revalidatie na botbreuken, operaties en ontwrichtingen

* Hernia en verlammingen

* gevolgen van LPA, LPC en OCD

* HD, Artrose en overige gewrichtsaandoeningen

 

Als jouw hond aan één van bovenstaande afwijkingen lijdt kun je je dierenarts vragen je door te sturen naar een fysiotherapeut. Je krijgt dan een verwijsbrief mee met daarin de conclusies (diagnose)  van de dierenarts. De fysiotherapeut(e) kan dan aan de hand van deze conclusies een bewegingsonderzoek doen dat inhoudt dat hij/zij op zoek gaat naar warmte, stijfheid en pijn bij de hond. 

Als de fysiotherapeut heeft geconstateerd dat de aandoening van jouw hond inderdaad in aanmerking komt voor therapie gaat hij/zij een behandelplan opstellen en dit met je bespreken. Uiteraard hangt hier een kostenplaatje aan en in veel gevallen zul je als eigenaar ook een handje moeten helpen door b.v. oefeningen thuis te doen met je hond, of juist het tegenovergesteld: rust houden.

* is je hond regelmatig of al langdurig kreupel en moeilijk in de benen te krijgen?

* presteert hij minder dan je van hem gewend bent?

* lijkt het of hij zwakker wordt, zich vaak verstapt, struikelt of valt?

 

Kun je op bovenstaande vragen bevestigend antwoorden, dan is fysiotherapie wellicht een optie!

Mocht jouw dierenarts niet zo op de hoogte zijn van de mogelijkheid van fysiotherapie, dan is hieronder de link naar de: 

 

Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie bij Dieren

 

Op deze site vind je alle informatie over fysiotherapie en kun je informatie krijgen over de dichtsbijzijnde fysiotherapeut(e) bij jouw in de buurt.

Je kunt ze ook bellen (antwoordapparaat om je naam en telefoonnummer in te spreken en dan word je teruggebeld) onder nummer 06-15 55 89 87

 

TERUG